24 Ocak 2016 Pazar

püf noktalarıyla; Arnavut Cigeri


Mutlu pazarlar!

Biz kadınların en büyük sıkıntılarından biridir; akşama ne yemek yapacağım ??? Bugün size naçizane bir önerim var :) Geçenlerde bir yemek sitesinden aldığım arnavut ciğeri tarifini yaptım ve çok güzel oldu. Sizlerle de, püf noktalarıyla birlikte, paylaşayım dedim :) 



Malzemeler:,

  • 500 gram taze dana ciğeri (kasapta zarını aldırın veya arnavut ciğerlik hazırlatın )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Salatası için:

  • 1 kırmızı soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1-2 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Küp patatesi için

  • 2 büyük patates
Kızartmak için:

  • Sıvı yağ
Hazırlanışı:

Ciğerinizi küp küp kesin. Ciğeri kesinlikle yıkamayın. Bir süzgece alın ve süzülmesini sağlayın. Ciğer süzülürken salatasını ve patatesini hazırlayın. Patatesleri küp küp doğrayın ve kızartın. Kızaran patatesleri havlu kağıt üstüne alın. Salatası için, soğanları piyazlık doğrayın. Maydanozları kıyın. Sumağını ve tuzunu ekleyin ve karıştırın. 1 çay bardağı un ile tuzu karıştırın. İçine ciğerleri koyup her tarafının una bulanmasını sağlayın. Tencereye sıvı yağ koyun. Fazla ısınmasına müsaade etmeden ciğerleri koyun ve her tarafının yağa bulanmasını sağlayın. Diğer bir püf noktamız da ciğeri kızgın yağa koymamalıyız. 5- 8 dakika devamlı karıştırarak kavurun. Ocaktan almadan hemen önce kırmızı tatlı biberini ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın. Ciğeri patatesi ve salatasını servis tabağında birleştirip servis edin. 




Afiyet olsun, görüşmek üzere 

17 yorum:

  1. Çok severim. Kokusu burnuma geldi simdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok severim :)
      Yorum için teşekkürler :)
      Sevgiler..

      Sil
  2. Canım paylaşım için teşekkürler bloğunu takipteyim ben de bloğuma beklerim sevgiler :)
    http://guzelvekulturluyum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin :) ben de takipteyim :)
      Sevgiler..

      Sil
  3. blog keşif etkinliğinden geliyorum. ayrıca arnavut ciğerine bayılıyorum tarif için teşekkürler tekrar :) bloğuma da beklerim http://efsaninseruveni.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldin :) rica ederim :)
      ben de bloğunuzdayım artık :)
      Sevgiler..

      Sil
  4. Merhaba,
    Blog keşif etkinliğinden geliyorum. Blogunuz ve anlatımınız çok güzel. Emeğinize sağlık. :)
    Takip ediyorum bende beklerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,hoşgeldin :) Teşekkürler beğenmene sevindim, ben de takipteyim :)
      Sevgiler...

      Sil
  5. acıktım valla :D
    blogunuzu takibe alıyorum bana da beklerim sevgiler ^^
    tekboynuzlupanda.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin o halde :)
      Bende takipteyim :)
      Sevgiler..

      Sil
  6. Ellerinize sağlık :) Blog keşif etkinliğinden geliyorum banada beklerim.. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ve hoş geldin :)
      Ben de takipteyim
      Sevgiler..

      Sil
  7. Merhaba Blog Keşif Etkinliğinden geliyorum. Sizin şirin bloğunuzu takibe alıyorum. Ben de blogumda Amerika notları, lezzet dünyam, oğlumla etkinlikler gibi konular paylaşıyorum. Yeni yayın ve yorumlarda görüşmek dileğiyle takipleşelim mi? Ben de beklerim sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin :) Ben de takibe alıyorum seni :)
      Sevgiler..

      Sil
  8. Sizi blog keşif etkinliğinden takipteyim bana da beklerim sevgiler :)
    http://guzelvekulturluyum.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar^^
    Blog keşif etkinliğinden geliyorum, bloğunuzu takipteyim ;)
    Siz de takip ederseniz sevinirim.

    vintagenmakeup.blogspot.com

    Sevgiler,
    EK

    YanıtlaSil
  10. ben ciğer sevemiyorum ancak nişanlım bayılıyor =) onun için arada sıraqda yapıyorum. bu tarif çok iyi oldu, mutlaka deneyceğim, elinize sağlık =)

    YanıtlaSil